Bokföra elstöd

Artikeln uppdaterades

Många företag får elstöd utbetalat och då uppstår frågan om när det ska redovisas samt hur det ska bokföras.

Bokföringsnämnden och Skatteverket har kommit ut med information om detta och den finns att läsa här och här.

Kontot som används är 3999 Övriga rörelseintäkter. Om kontot inte finns i kontoplanen kan du skapa det via Anpassa > Kontoplan > Nytt konto med följande inställningar:

Observera att kontot ska skapas med momskod 420 eftersom elstödet ska redovisas i ruta 42 i momsdeklarationen.