Kontokopplingar för moms - utlandshandel

Artikeln uppdaterades

Om du handlar från andra länder inom och utanför EU så är det viktigt att dina kontokopplingar för moms är korrekt inställda.

Dina kontokopplingar skall se exakt ut som på bilden nedan. För att ändra någon kontokoppling så klickar du på raden för respektive momskod. Om du saknar något konto i din kontoplan så lägger du upp det som nytt via Anpassa > Kontoplan > Nytt konto.

Observera att om du tidigare bokfört EU moms på 2615 så behöver detta beloppet bokföras om till konto 2614, 2624 eller 2634 beroende på vilken momssats som gäller. Du gör bokföringen via Bokföring > Fler konteringsval > Manuell kontering enligt bilden nedan. Bokföringen gör du i den eller de momsperioder som berörs.