Interna hjälpcentret

Husarbetesrapport

Artikeln uppdaterades

Vår husarbetesrapport underlättar hanteringen för dig när du skall skicka in din ansökan för ROT och RUT till skatteverket.

Du hittar rapporten under Fakturering > Rapporter > Husarbete. I rapporten hittar du dina fakturor med ROT/RUT-avdrag. Här kan du snabbt se vilka fakturor som blivit betalda eller som fortfarande är obetalda. Här kan du också se vilka ansökningar du skapat för att eventuellt skicka in till skatteverket, under fliken Ansökningar.

ROT_HC_1.png

För mer detaljerad information kring en specifik faktura kan du välja att trycka på +-tecknet längst till vänster.

detaljinfo_husarbetesrapport.png

Du kan också välja att avgränsa vilka fakturor som visas genom att klicka på filter-ikonen:

betald_obetald.png

Ansök om utbetalning

För att ansöka om utbetalning för en eller fler fakturor markerar du rutan till vänster om fakturan, och klickar på Ansök om utbetalning för valda fakturor. Här visas en ruta med information kring din ansökan. Du kan själv ändra ansökningsnummer och datum på ansökan. Kunden måste ha betalt sin faktura och du måste ha matchat kundens inbetalning med kundfakturan för att det skall gå att ansöka för den.

Ska_rmavbild_2017-08-28_kl._13.25.08.png

Direkt efter du skapat din ansökan visas en bekräftelseruta uppe till höger. Där kan du ladda ned ansökningsfilen till din dator för att sedan ladda upp den på skatteverkets hemsida. Filen som skapas är en .xml fil och ska inte öppnas på din dator utan enbart laddas ned. Redan gjorda ansökningar kan du hitta under fliken ansökningar och där kan du även välja att ladda ner .xml filen på nytt.

Viktigt att notera är att eventuella minusrader på fakturor med husarbete behöver klassas som Ej husarbete på fakturaraderna när du skapar din faktura:

husarbete_ej_rot_rut.jpg

Om du skulle behöva kreditera en rot/rutfaktura skall hela fakturan krediteras, och inte bara en del av fakturan.

Var denna artikel till hjälp?
1 av 1 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer