Husarbetesrapport

Artikeln uppdaterades

I vår husarbetesrapport kan du skapa en ansökan om att få ersättning för ROT och RUT-avdrag från skatteverket.

Du hittar rapporten under Fakturering > Rapporter > Husarbete. I rapporten hittar du dina fakturor med ROT/RUT-avdrag. Här kan du snabbt se vilka fakturor som blivit betalda eller som fortfarande är obetalda. Här kan du också se vilka ansökningar du skapat för att eventuellt skicka in till skatteverket, under fliken Ansökningar.

För mer detaljerad information kring en specifik faktura kan du välja att trycka på +-tecknet längst till vänster.

Du kan också välja att avgränsa vilka fakturor som visas genom att klicka på filter-ikonen:

Ansök om utbetalning

För att ansöka om utbetalning för en eller fler fakturor markerar du rutan till vänster om fakturan, och klickar på Ansök om utbetalning för valda fakturor. Här visas en ruta med information kring din ansökan. Du kan själv ändra ansökningsnummer och datum på ansökan.

Direkt efter du skapat din ansökan visas en bekräftelseruta uppe till höger. Där kan du ladda ned ansökningsfilen till din dator för att sedan ladda upp den på skatteverkets hemsida. Redan gjorda ansökningar kan du hitta under fliken ansökningar.

Viktigt att notera är att eventuella minusrader på fakturor med husarbete behöver klassas som Ej husarbete på fakturaraderna när du skapar din faktura:

Om du skulle behöva kreditera en rot/rutfaktura kommer hela beloppet att krediteras, och inte bara en del av fakturan.