Interna hjälpcentret

Logga in med BankID

Artikeln uppdaterades

Du som tidigare loggat in i bokföringen med e-postadress och lösenord kan nu istället välja att logga in med BankID. (Om du har Swedbank eller en Sparbank som bank sker inloggning via internetbanken).

Observera att när du har aktiverat BankID för ditt konto kommer det inte längre gå att logga in med e-postadress och lösenord.

 

Första gången du ska logga in med BankID behöver du aktivera det genom att du loggar in med din e-postadress och ditt lösenord:

image (4).png

Klicka sedan på "Aktivera BankID":

Aktivera bankid.png

Scanna QR-koden och bekräfta slutligen aktiveringen av BankID med ditt lösenord:

Bekräfta.png
 

Vanliga frågor och svar:

 

Jag får felmeddelande: "Vi hittar ingen användare kopplad till detta BankID". Vad betyder det? 

För att kunna logga in med BankID behöver du först aktivera BankID:t och det gör du genom att logga in med din e-postadress och lösenord (se info här ovan). 

 

Jag får felmeddelande: "Misslyckades att läsa av QR-koden". Vad betyder det? 

Man har 30 sekunder på sig att identifiera sig. Om det tar det längre tid än så behöver du försöka igen. En annan orsak vara att BankID-appen inte är uppdaterad. 

 

Kan jag ändra tillbaka till att logga in med e-postadress och lösenord när jag har aktiverat BankID? 

Nej. När du har aktiverat BankID för ditt konto kommer det inte längre gå att logga in med e-postadress och lösenord.

 

Organisationen har flera användare, kan vi använda olika inloggningssätt?

Ja, när det finns flera olika användare på en licens är det möjligt att vissa loggar in med BankID och vissa med användarnamn och lösenord. Vi uppmuntrar dock till att samtliga användare använder BankID. 

 

Vad händer om jag delat inloggningsuppgifter med någon annan?
Om användare tidigare delat inloggningsuppgifter (e-postadress och lösenord) med någon annan så behöver den användare som först aktiverat BankID på e-post-adressen lägga till personen som användare i SpeedLedger (via Mina sidor).

Jag har flera olika SpeedLedger konton med separata inlogg, hur funkar det med BankID?

Man kan bara ha ett SpeedLedger konto kopplat till sitt BankID så om du har flera SpeedLedger konton kommer dessa slås ihop men dina organisationer kommer fortfarande vara åtskilda.

Framtida kommunikation kommer skickas till e-postadressen som användes som användarnamn i SpeedLedger kontot som aktiverade BankID först. E-postadressen kan senare ändras i 'Mina sidor'. När du ska bekräfta en sammanslagning görs det med lösenordet för det konto som du då loggat in med:

Sammanslagning.png

 

 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer