Nordea

Artikeln uppdaterades

Du kan föra över dina händelser från Nordea antingen med Mobilt BankID eller SpeedLedgers webbläsartillägg.

Klicka på den metod du vill använda för att se respektive instruktion:

Jag har Mobilt BankID

Om du inte redan har Mobilt BankID börjar du med att skaffa det här - Mobilt BankID

Hämta information från banken

Inne i autokonteringen finner du knappen Hämta nya bankkontohändelser. Klicka på knappen, ange ditt personnummer och signera inloggningen på banken med ditt Mobila BankID.

Kontohändelserna hämtas i bakgrunden utan att du ser själva banksidan. Första gången du hämtar kontohändelser på detta sätt kan ta några minuter.

Dina bankhändelser ska nu synas i din autokontering!

Jag har inte Mobilt BankID

Överföring med webbläsartillägg

Har du inte redan SpeedLedgers webbläsartillägg börjar du med att installera det.

Logga in i både e-bokföring och bank, gör följande på banksidan:

Kontoutdrag

1. Gå till Kontoutdrag, välj ditt konto (sök på datumintervall vid behov).
  2. Klicka på Utskrift
  3. Högerklicka på sidan i nya fönstret och välj Överför till SpeedLedger e-bokföring.

Kommande betalningar (endast faktureringsmetod)

1. Gå till Betalningsbevakning, välj ditt konto.
  2. Högerklicka på sidan och välj Överför till SpeedLedger e-bokföring.

För att kopplingen ska fungera krävs det att du har PlusGiro. Det är endast händelserna du ser på skärmen som förs över till din e-bokföring.

Använder du Google Chrome eller Safari kan du istället för att högerklicka välja att klicka på ikonen  i verktygsfältet.

Tänk på att det alltid är en bra idé att ta ett ganska stort tidsintervall på överföringarna, dubbletter sorteras bort och dyker inte upp i din e-bokföring.

Nordea Business Gold - Kreditkort

Kreditkort - (Nordea Business Gold)

Överföring med webbläsartillägg

Har du inte redan SpeedLedgers webbläsartillägg börjar du med att installera det.

Logga in i både e-bokföring och bank, gör följande på banksidan:

Nordea Business Gold

1. Klicka på Business Gold under Tilläggstjänster
  2. Klicka på fliken "Fakturor / Fakturerade köp"
  3. Välj faktura alternativt vilket kort du vill hämta transaktioner från (om du har fler än ett)
  4. Ange vilket datumintervall du vill hämta. Obs! Välj att hämta från dagen efter ditt senast bokförda kreditkortsköp.
  5. Klicka på "Visa resultat"
  6. Högerklicka på sidan och välj Överför till SpeedLedger e-bokföring

Här kan du läsa mer om hur du bokför händelserna på kreditkortet och fakturan: Bokföra kreditkort