Här kan du söka i vårt hjälpcenter

Startguide

Artikeln uppdaterades

Första gången du loggar in i din e-bokföring kommer du till en startguide. Här fyller du i företagets inställningar.

För att förbereda dig på bästa sätt kan du ha ditt registreringsbevis från Skatteverket tillgängligt.

Börja med att välja vilken bank du är ansluten till.

Fyll i din e-postadress, välj ett lösenord, ange ditt fullständiga för- och efternamn samt ditt telefonnummer.

Välj om du vill hämta dina uppgifter direkt från verksamt.se med mobilt bankid eller om du vill fylla i företagets uppgifter manuellt.

Klicka på den metod du vill använda så visar vi hur du går tillväga:

Hämta från verksamt.se

Fyll i ditt personnummer, klicka på Hämta från verksamt.se och godkänn med ditt mobila bankid.

Nu hämtar vi dina uppgifter, detta kan ta några minuter så spring och hämta en kopp kaffe om du inte hunnit med att dricka en kopp idag.

Du är nu färdig med registreringen! Klicka på Till e-bokföringen.

Ibland fungerar inte koppling och du får då ett meddelande om detta (se nedan). Klicka då istället på Fortsätt utan Mobilt BankID och forsätt med stegen under Fylla i uppgifter manuellt  i denna instruktion.

Fylla i uppgifter manuellt

Om du inte vill använda Mobilt BankID eller inte är registrerad på företaget hos verksamt.se fyller du i företagets uppgifter själv istället. Klicka på Jag vill ange manuellt.

Börja med att fylla i namn och organisationsnummer. Klicka på Nästa.

Välj vilken bokföringsmetod du skall bokföra enligt. Den informationen skall finnas på ditt registreringsbevis. Hittar du inte det där kontaktar du Skatteverket.

Nästa steg är att ange hur ofta du skall redovisa moms. Den informationen skall också finnas på registreringsbeviset eller hos Skatteverket.

Ange ditt räkenskapsår och klicka på Nästa.

Det är viktigt att du anger korrekt räkenskapsår från början. Även detta skall framgå av registreringsbeviset.

Markera den kontoplan du vill använda. Klicka på Välj.

Du är nu färdig med registreringen, bra jobbat! Klicka på Till e-bokföringen.