Interna hjälpcentret

Export SIE-fil

Artikeln uppdaterades

Du kan exportera det du bokfört i e-bokföringen till en fil. Filformatet blir SIE4 och är standard i de flesta bokföringssystem. Exporten gör du från Bokföring > Fler rapporter > Export SIE.

Då e-bokföringen är ett webbaserat program behöver du inte exportera för sparandets skull utan endast om du vill läsa in informationen i ett annat bokföringssystem eller väljer att avsluta tjänsten. Du själv ansvarar för att SIE-filen tas ut i samband med avslut, då vi inte kan garantera att informationen sparas efter avslutad tjänst. Enligt lagen om GDPR måste vi radera din data senast ett år efter avslutad tjänst.

Uttag av SIE-filer och andra rapporter efter att tjänsten avslutats debiteras med 395 kr.

Tänk på att filen bara innehåller bokföring. Har du exempelvis skapat fakturor så behöver du spara ner eller skriva ut dessa via Fakturering > Hantera fakturor separat. 

Exportera

Du kan välja mellan tre olika sorters exportfiler; SIE 4 exportfil är vanligast och innehåller både saldon och transaktioner. Det är denna fil du ska välja för att få med dig så mycket information som möjligt. SIE 4 importfil innehåller enbart dina transaktioner och SIE 2 enbart dina periodsaldon och periodbudget.  

Markera den filtyp du vill exportera. Du kan vid behov välja att endast exportera en del av verifikationerna genom att ange ett intervall.

Klicka på Skapa fil och spara filen på din dator. Du behöver inte öppna filen då den kan vara svår att läsa av för ett ovant öga, informationen är främst till för att läsas in i ett annat bokföringssystem.

 

 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

  • Avatar
    Monica Johansson

    När jag sparar filen vill datorn veta hur jag vill öppna filen, vad ska jag välja där?