Budget

Artikeln uppdaterades

En budget hjälper dig att planera dina inkomster och utgifter i verksamheten. Du kan jämföra ditt resultat med budgeten för att kontrollera hur det går. Budgeten anges per resultatkonto.

Starta med att välja bokföringskonto för att se eller justera aktuell budget eller skapa en ny.

• För att flytta föregående års saldon till budget på aktivt år klickar du på  Överför föregående års saldon till nuvarande år

• För att visa eller registrera en budget väljer du bokföringskonto. Om du använder funktionen resultatgrupper kan du även budgetera önskat resultat per grupp.

• För enklare registrering av höga belopp bockar du i rutan Registrera i tusentals kronor.

• Ange belopp för respektive månad genom att klicka på siffran för den aktuella månaden.

Glöm in att klicka på Spara om du gjort ändringar i din budget.