Registrera extern kundfaktura

Artikeln uppdaterades

Här kan du enkelt registrera fakturor som är gjorda i ett annat system. Du får på så vis in dem i ditt register över obetalda fakturor för att få en bättre översikt över dina utestående betalningar.

Om du har faktureringsmetoden kan du även välja att bokföra dem.

Var observant på att fakturorna inte registreras om du lämnar sidan utan att klicka på Spara.

Klicka på Registrera faktura för att ange fakturauppgifter.

Registrera uppgifterna på kundfakturan och klicka på Ok.

Du ser nu din registrerade faktura och klickar på Spara.

Om du bokför enligt faktureringsmetoden kan du välja att bokföra fakturorna genom att klicka i rutan Fakturorna skall bokföras. Det innebär att bokföringsförslagen skickas till Bokföring > Fler konteringsval > Bokför kundfakturor. Där kan du vid behov redigera intäktsverifikationerna innan du bokför dem.

När du sparat får du en information om vilka fakturor som sparats. Godkänn genom att klicka på Ok.