Bokföra betalningar gjorda med iZettle

Artikeln uppdaterades

Kontanta in- och utbetalningar ska enligt bokföringslagen bokföras senast nästkommande arbetsdag. Med kontanta inbetalningar avses även betalningar gjorda med kontokort.

Det innebär att betalningar med kort ska bokföras som en fordran, då det kan ta upp till tre bankdagar innan pengarna kommer in på ditt bankkonto.

Vi rekommenderar att du använder följande bokföringskonto:

Bokföra dagskassan

Exempel:

En frisör använder iZettle som kortlösning och har idag haft en försäljning på 3 800 kr. 2 850 kr är betalt med iZettle och 950 kr är betalt kontant.

Dagskassan bokförs som nedan:

Bokföra inbetalningen från iZettle

Inbetalningen från iZettle bokför du i Autokontering > Mer > Avancerad kontering.

iZettle Smart pris

När du får tillbaka mellanskillnaden från iZettle Smart pris så bokför du det som 6061 Avgift iZettle i autokonteringen.

Loggar du in på iZettle (mitt konto) kan du få ut ett antal rapporter, till exempel den totala försäljningsvolymen, toppsäljande produkter, transaktioner med mera.

Exempel på månads- och dagsrapport: