Rensa Cache

Artikeln uppdaterades

När du får en vit sida eller att webbläsaren hämtar någon gammal sida så hjälper det ofta att rensa cachen i webbläsaren. Oftast kan det faktiskt hjälpa de flesta konstiga fel som kan uppstå i webbläsaren.

Såhär går du tillväga:

Safari

1. Klicka på Safari uppe till vänster i webbläsaren

2. Klicka på Rensa historik...

3. Ändra till Rensa: all Historik och klicka på Rensa historik

Firefox

1. Klicka på de tre strecken uppe till höger i webbläsaren Firefox_tre_streck.png

2. Klicka på Inställningar och Sekretess

3. Klicka på den blå länken rensa ut tidigare historik

4. Ändra till Tidsintervall att ta bort: All historik

I listan under Detaljer, välj Cache och kontrollera att inga andra poster du vill behålla är markerade

5. Klicka på Ta bort

Chrome

1. Klicka på de tre punkterna uppe till höger i webbläsaren Chrome_tre_punkter_.png

2. Klicka på Inställningar och scrolla sedan längst ned på sidan. Klicka på Avancerat

3. Under rubriken Sekretess och säkerhet klicka på rubriken Rensa webbinformation.

4. Ändra Rensa följande objekt från till Tidens början

Bocka i Cachade bilder och filer och evetuellt några fler som du vill ta bort.

5. Klicka på Rensa webbinformation

Internet Explorer

1. Klicka på kugghjulet uppe till höger i webbläsaren Explorer_kugghjul_.png

2. Klicka på Internetalternativ

3. Under rubriken Webbhistorik klickar du på Ta bort...

4. Bocka i de 4 första boxarna på höger sida och klicka sedan på Ta bort längst ner

Edge

1. Klicka på de tre punkterna uppe till höger i webbläsaren Edge_tre_prickar.PNG

2. Klicka på Inställningar

3. Under rubriken Radera webbdata klickar du på Välj vad du vill radera

4. Bocka i de 3 första boxarna och klicka sedan på Radera