Swedbank och Sparbankernas Fakturaskrivare

Artikeln uppdaterades

Om du har Swedbank och Sparbankerna som bank kan du använda dig av deras tjänst Fakturaskrivaren. Med Swedbank och Sparbankernas Fakturaskrivare effektiviserar du din fakturering genom att skicka e-faktura till kunderna.

Varför ska jag använda Fakturaskrivaren?

Med Fakturaskrivaren kan du:

• Skicka e-faktura till företag och kommuner
  • Skicka fakturor för utskrift via bankens utskriftstjänst
  • Skicka e-fakturor till företag och privatpersoner i internetbanken (kommer snart)
  • Skicka med fakturabilagor

Vem passar Fakturaskrivaren för?

Fakturaskrivaren passar särskilt bra om du:

• Vill komma igång snabbt och enkelt
  • Fakturerar regelbundet
  • Vill spara tid, slippa kuvertera, frankera och posta
  • Vill ha en säker och automatiserad lösning
  • Vill skicka e-fakturor eller pappersfakturor via banken
  • Skickar fler än 30 fakturor i månaden
  • Har kunder inom offentlig sektor

Aktivering

När tjänsten Fakturaskrivare är beställd behöver du aktivera den i e-bokföringen. Du kommer att få ett välkomstmail med utförliga instruktioner om hur du går tillväga.

Här visar vi en kortfattad version av välkomstmailet:

1ra_tt.png Inloggningsuppgifter

Börja med att hämta dina inloggningsuppgifter. Du hittar dem inne i internetbanken under elektroniska dokument.

2ra_tt.png Logga in i Fakturaskrivarens webbgränssnitt.

Under Hjälp kan du öppna fördjupningen - denna fungerar som en guid för att komma igång med skrivaren

Under Mina sidor ifyller du i företagets uppgifter

Under Inställningar hittar du installationskoden som du behöver för att aktivera Fakturaskrivaren inne i e-bokföringen.

3ra_tt.png Logga in i e-bokföringen.

Gå till Anpassa > Tilläggstjänster och klicka på .

Fyll i användarnamn och installationskoden som du hämtade från Inställningar i Fakturaskrivarens webbgränssnitt (steg 2).

Nu kan du skicka dina fakturor med Fakturaskrivaren

Skicka fakturor till Fakturaskrivaren

Du skapar alla fakturorna som vanligt och väljer därefter vilka som ska skickas vidare till Fakturaskrivaren

Antingen kan du skicka fakturan direkt när du skapat den och ser den på skärmen (Granska).

Eller så går du till Fakturering > Hantera fakturor. Där kan du antingen klicka på raden med fakturan du vill skicka eller så markerar du flera fakturor och använder knappen Hantera markerade.

Jag vill gärna veta mer!

Om du önskar beställa tjänsten kontaktar du ditt bankkontor eller bankhandläggare.

Här kan du läsa mer om tjänsten: Swedbank och Sparbankernas Fakturaskrivare