Mina sidor

Artikeln uppdaterades

Du som är huvudadministratör kan själv lägga till eller ändra faktureringsuppgifter, lägga till och avsluta produktdelar eller avsluta hela e-bokföringstjänsten. Detta gör du i Mina sidor.

Mina sidor

Börja med att logga in i e-bokföringen och gå till Mina sidor.

Du hittar Mina sidor genom att föra muspekaren över ditt organisationsnamn uppe i högra hörnet.

Klicka på Inställningar för att komma till sidan där du kan ändra uppgifter och avsluta tjänsten.

Läs mer om hur du går tillväga under respektive rubrik:

Tillval

Du läser med om våra olika tillval i artikeln Tillval & tilläggstjänster

Faktureringsuppgifter

Faktureringsuppgifter måste finnas angivna för att du ska kunna använda programmet efter den kostnadsfria testperioden.

Fyll dina uppgifter. Klicka på Spara

Avsluta tjänsten

Om du vill avsluta tjänsten följer du instruktionen ovan och går in på Mina sidor. Observera att du behöver vara inloggad som huvudanvändare  för att kunna avsluta tjänsten.

Längst ner på sidan hittar du en länk som leder till avslutsfunktionen, klicka på länken samt komplettera uppgifterna och skicka in det. Du behöver huvudadministratörsrättigheter för att avsluta en organisation.

Om du har Swedbank & Sparbankerna som bank kontaktar du ditt bankkontor eller din bankhandläggare för att avsluta tjänsten.

Viktigt att veta när du avslutar tjänsten

Efter bekräftat avslutsdatum, har du inte längre tillgång till din e-bokföring. Enligt lag skall bokföringen sparas i minst 7 år, det vill säga du måste spara alla underlag och all dokumentation innan avslut.

Spara din bokföring

• Gå till Bokföring > Fler rapporter > Export SIE.
  • Välj SIE4-exportfil och klicka på Skapa fil.
  • Det skall göras för varje räkenskapsår.
  • Spara filen på lämpligt ställe.

Exportera ditt kundregister

• Gå till Fakturering > Kundregister.
  • Klicka på Kundlista.
  • Välj Kundinformation som CSV och klicka på OK.
  • Spara filen på lämpligt ställe.

Exportera ditt artikelregister

• Gå till Fakturering > Artikelregister och välj > Exportera.
  • Spara filen på lämpligt ställe.

Spara dina kundfakturor

• Gå till Fakturering > Hantera fakturor.
  • Markera alla fakturor och klicka på Hantera markerade.
  • Välj Skriva ut och klicka på OK.
  • Spara filen på lämpligt ställe.

Här kan du läsa mer om att lägga till eller ändra användare: Lägg till användare

Mer om Mina sidor

Läs mer om att byta lösenord eller e-post

Läs mer om att administrera användare

Du kan även hitta du dina fakturor för e-bokföringen i Mina sidor. Du kan också ändra med vilket faktureringsintervall du vill bli fakturerad för tjänsten, antingen 3 eller 12 månader.

Om du vill lägga till en användare eller avsluta tjänsten kontaktar du ditt bankkontor eller din bankhandläggare. Behörigheter för befintliga användare av e-bokföringen kan du ändra inne i internetbanken via Administrera > Behörigheter. Kontakta supporten om du behöver ändra dina kontaktuppgifter.