Porto/Frimärke

Artikeln uppdaterades

I april 2015 beslutade EU-domstolen att Sverige brutit mot regelverket när man tagit ut moms på frimärken och posttjänster. Det innebär att från och med 2016-04-01 är det inte längre moms på inköp av frimärken.

Ändra i kontoplanen

Gå in på Inställningar > Kontoplan och byt momskoden på konto 6250 Porto till 54 Inköp momsfritt.

Inköp av frimärken som gjorts före 2016-04-01 ska bokföras med momskod 51 och har inköpet gjorts efter 2016-04-01 använder du momskod 54.

Frakten vid din försäljning skall du fortfarande lägga moms på. Den skall följa momssatsen på din övriga försäljning.

Behöver du korrigera kan du läsa mer om det här