SEB

Artikeln uppdaterades

Du kan föra över dina händelser från SEB med Mobilt BankID. Har du SEB företag kan du också hämta dina händelser med SpeedLedgers webbläsartillägg.

Klicka på den metod du vill använda för att se respektive instruktion.

Jag har mobilt BankID - SEB Företag

För att hämta dina bankkontohändelser med mobilt BankID klickar du påSka_rmavbild_2020-01-23_kl._09.23.02.png

När du gjort detta kommer programmet visa en QR-kod som du behöver scanna i appen för mobilt bankid, för att sedan legitimera dig. Efter detta kommer dina händelser föras över:

Jag har mobilt BankID - SEB Privat

Om du inte redan har Mobilt BankID börjar du med att skaffa det här - Mobilt bankID

Hämta information från banken

Inne i autokonteringen finner du knappen Hämta nya bankkontohändelser. Klicka på knappen, ange ditt personnummer och signera inloggningen på banken med ditt Mobila BankID.

Kontohändelserna hämtas i bakgrunden utan att du ser själva banksidan. Första gången du hämtar kontohändelser på detta sätt kan ta några minuter.

Dina bankhändelser ska sedan synas i din autokontering!

Om bankkontohändelserna inte kommer över till e-bokföringen

Inne i SpeedLedger behöver ditt bankkonto ha rätt inställningar och innehålla rätt typ av bank - SEB Företag eller SEB Enkla Firman/Privat. Har du Enskild Firma ska inställningen vara SEB Enkla Firman/Privat.

Du går till Anpassa > Fler inställningar för bokföring > Bankkonton. Klicka på bankkontot för att välja rätt bank.