SEB

Artikeln uppdaterades

Du kan föra över dina händelser från SEB antingen med Mobilt BankID eller SpeedLedgers webbläsartillägg.

Klicka på den metod du vill använda för att se respektive instruktion.

Jag har Mobilt BankID

Om du inte redan har Mobilt BankID börjar du med att skaffa det här - Mobilt bankID

Hämta information från banken

Inne i autokonteringen finner du knappen Hämta nya bankkontohändelser. Klicka på knappen, ange ditt personnummer och signera inloggningen på banken med ditt Mobila BankID.

Kontohändelserna hämtas i bakgrunden utan att du ser själva banksidan. Första gången du hämtar kontohändelser på detta sätt kan ta några minuter.

Dina bankhändelser ska sedan synas i din autokontering!

Om bankkontohändelserna inte kommer över till e-bokföringen

Inne i SpeedLedger behöver ditt bankkonto ha rätt inställningar och innehålla rätt typ av bank - SEB Företag eller SEB Enkla Firman/Privat. Har du Enskild Firma ska inställningen vara SEB Enkla Firman/Privat.

Du går till Anpassa > Fler inställningar för bokföring > Bankkonton. Klicka på bankkontot för att välja rätt bank.

Jag har inte Mobilt BankID - SEB Privat

Har du inte redan SpeedLedgers webbläsartillägg börjar du med att installera det.

Logga in i både e-bokföring och bank, gör följande på banksidan:

Översikt

1. Gå till Konton & Kort > Mina konton, klicka på ditt konto.
  2. Högerklicka på sidan och välj Överför till SpeedLedger e-bokföring.

Betalningshistorik (endast faktureringsmetod)

1. Gå till Betala & överföra > Betalningshistorik. Välj konto och år, klicka på Ok.
  2. Expandera månaderna (expandera gärna en extra månad bakåt).
  3. Högerklicka på sidan och välj Överför till SpeedLedger e-bokföring.

Kommande betalningar (endast faktureringsmetod)

1. Gå till Konton & Kort > Mina konton, klicka på ditt konto.
  2. Välj Kommande Händelser (endast inrikes är möjligt).
  3. Högerklicka på sidan och välj Överför till SpeedLedger e-bokföring.

Använder du Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari kan du istället för att högerklicka välja att klicka på ikonen  i verktygsfältet.

Tänk på att det alltid är en bra idé att ta ett ganska stort tidsintervall på överföringarna, dubbletter sorteras då bort och dyker inte upp i din e-bokföring.

Jag har inte Mobilt BankID - SEB Företag

Har du inte redan SpeedLedgers webbläsartillägg börjar du med att installera det.

Logga in i både e-bokföring och bank, gör följande på banksidan:

Översikt

1. Gå till Konton & kort > Kontoöversikt, välj det konto som är kopplat till e-bokföringen. Klicka på Sök.
  2. Högerklicka på sidan och välj Överför till SpeedLedger e-bokföring.

Var noga med att inte ha dina händelser i expanderat läge när du gör överföringen.

Betalningshistorik (endast faktureringsmetod)

1. Gå till Betala & överföra > Betalningshistorik.
  2. Välj konto, sökbegrepp Period och tidsintervall (glöm inte sätta slutdatum).
  3. Klicka på Sök.
  4. Högerklicka på sidan och välj Överför till SpeedLedger e-bokföring.

Kommande betalningar (endast faktureringsmetod)

1. Gå till Betala & överföra > Kommande händelser (Inrikes SEK).
  2. Högerklicka på sidan och välj Överför till SpeedLedger e-bokföring.

*Har du många kontohändelser behöver du längst ner på sidan välja att visa ytterligare transaktioner.

Använder du Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari kan du istället för att högerklicka välja att klicka på ikonen  i verktygsfältet.

Tänk på att det alltid är en bra idé att ta ett ganska stort tidsintervall på överföringarna, dubbletter sorteras bort och dyker inte upp i din e-bokföring.