2016-08-10 Ändringar i ROT och RUT

Artikeln uppdaterades

Från den 1 augusti 2016 beslutade Riksdagen att utöka antalet tjänster i rutavdraget. De nya reglerna innebär att fler trädgårdstjänster ger rätt till rutavdrag. Även flytt- och enklare it-tjänster kommer att ge rätt till rutavdrag.

• RUT har fått två nya kategorier (IT-tjänster och Flyttjänster) och två kategorier går inte längre att välja när man skapar nya fakturor (Läxhjälp och Matlagning).
  • Valet för 50% avdrag på ROT har nu tagits bort.
  • Det förifyllda maxbeloppet för RUT är numera 25000 (men det går fortfarande att ändra, pensionärer kan ha upp till 50000 i avdrag).
Ändringarna är ute i SpeedLedger från och med nu och kommer i Swedbank den 7:e september.

Läs mer om ROT och RUT