Att spara vid avslut

Artikeln uppdaterades

VIKTIGT ATT VETA NÄR DU AVSLUTAR TJÄNSTEN

Efter bekräftat avslutsdatum har du inte längre tillgång till din e-bokföring. Enligt lag skall bokföringen sparas i minst 7 år, vilket innebär att du måste spara alla underlag och all dokumentation innan avslut. Detta innebär att du behöver göra vissa av dessa bitar för varje räkenskapsår.

Spara din bokföring

• Gå till Bokföring > Fler rapporter > Export SIE.
  • Välj SIE4-exportfil och klicka på Skapa fil.
  • Det skall göras för varje räkenskapsår.
  • Spara filen på lämpligt ställe.

Exportera ditt kundregister

• Gå till Fakturering > Kundregister.
  • Klicka på Kundlista.
  • Välj Kundinformation som CSV och klicka på OK.
  • Spara filen på lämpligt ställe.

Exportera ditt artikelregister

• Gå till Fakturering > Artikelregister och välj > Exportera.
  • Spara filen på lämpligt ställe.

Spara dina kundfakturor

• Gå till Fakturering > Hantera fakturor.
  • Markera alla fakturor och klicka på Hantera markerade.
  • Välj Skriva ut och klicka på OK.
  • Spara filen på lämpligt ställe.

Tänk på att du kan spara flera fakturor på samma gång, genom att markera de fakturor du vill spara ned på vänstersidan. Du kan max exportera 1 000 fakturor åt gången. Tänk också på att du kan behöva justera vilken period du skall se vid fakturorna för att få med alla.

Var denna artikel till hjälp?
1 av 1 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

• Avatar
    Zoltan Kelemen-Virag

Jag undrar vad ni rekommenderar för att exportera:
    - 6137 fakturor, alltså ~123 x 50 fakturor; om man inte tänker skriva ut 123-gånger en sida fakturor
    - fakturabilder och bilder på verifikat kopplade till bokföringsposter - eftersom det råder 3-års förvaringsplikt: jag undrar huruvida ni kan ordna för att exporten fungerar. Det behövs ju för att uppfylla lagens krav

• Avatar
    Fredrik B

Hej Zoltan!

För fakturorna kan du, om du vill, exportera alla på en gång så att de hamnar i en och samma PDF. Det går bra att klicka i en sida, klicka på nästa, och sedan klicka i rutan igen så kommer samtliga fakturorna (båda sidorna) hänga med i exporten.

Gällande exporten av dInbox behöver vi i nuläget ta ut den från vår sida. Skicka in ett ärende till oss på support@speedledger.se med att du behöver en dInboxexport så hjälper vi dig med det!