Inlägg

4 följare Följ
3
Avatar

Bokföring av kundfakturor, artiklar kopplade mot olika konteringskonton

Hej,

Jag har lagt upp ett antal intäktskonton, exempelvis
1681 Utlägg för kunder
3020 Försäljning Konsulttjänster
3022 Försäljning Versktadsarbete

Sen har jag kopplat artiklar i mitt artikelregister till dessa konton.
10 Konsultarvode (3020)
20 Verkstadsarbete (3022)
90 Utlägg (ej moms) (1618)

När jag bokför (autokontera) fakturor med flera artiklar som är kopplade till olika konton så bokförs hela summan direkt på 3020? Jag upplever att jag måste välja avancerad kontering och fylla i detta igen för att konteringen ska bli rätt. Är det nödvändigt när redan all information om vad som ska konteras på vilket konto redan finns?

Permanently deleted user

Officiell kommentar

Avatar

Hej!

Låter som du har kontantmetoden och då finns tyvärr ingen koppling mellan artikelns konto och avprickningen av fakturan, utan du måste göra som du gjort. Pricka av fakturan i avancerad kontering och fördela inbetalningen på de olika kontona. Faktureringsmetoden nyttjar kopplingen mellan artikels konto och bokföringen på fakturan iom att fakturan bokförs när den skickas ut och inte betalas in.

Vi hoppas lösa detta smidigare i framtiden för kunder med kontantmetod, har dock ingen tidsangivelse eller så att ge.

Tobias E
Kommentarsåtgärder Permanent länk

Du måste logga in om du vill lämna en kommentar.

4 kommentarer

0
Avatar

Hej Tobias,

Det finns få saker som är så irriterande som avsaknad av automatisering när all data finns presenterad. Att funktionaliteten dessutom finns men inte är anpassad för de båda bokföringsmetoderna är bara ännu mer irriterande.

Arbetet att implementera en variant av den funktionen för kontantmetoden kan inte vara särskilt omfattande. Vid faktureringsmetoden bokförs (och konteras) artiklarna när fakturan skapas (låses?). Samma programmeringsrutin ska alltså köras vid kontantmetoden, enbart vid ett annat tillfälle, då fakturan bokförs manuellt. Kan inte vara många timmars utvecklingsarbete för att få det att fungera.

Prioritera upp.

Permanently deleted user 0 röster
Kommentarsåtgärder Permanent länk
0
Avatar

Hej,

Håller med dig, allt finns ju där känns det som. Det stora problemet som vi tyvärr inte prioriterat att lösa har med fakturor som inte helt betalats att göra, delbetalningar, etc. Hur det ska på ett så smidigt sätt som möjligt hanteras.

Flyttar över tråden till Önskemål här i forumet!

Tobias E 0 röster
Kommentarsåtgärder Permanent länk