Inlägg

3 följare Följ
0
Avatar

Ändra fritextrad på sparad verifikation utan korrigeringsverifikationer?!

Hej, jag har använt ett annat "lokalt" bokföringsprogram i många år och alltid kunnat ändra fritexten på en verifikation utan att skapa korrigeringsverifikationer. Alltså i de fall där inget i konteringen skall ändras men jag vill ändra fritexten för att förtydliga eller ändra ett felaktigt namn.

Skulle inte bara fritexten vara möjlig att undanta behovet för korrigeringsfakturor? Det blir en osnygg och rörig verifikationslista när man som jag vill kunna ändra fritexten i efterhand...

Johan Asplund

Officiell kommentar

Avatar

Hej Johan!

Tack för ditt önskemål. I dagsläget finns det som du säger inget sätt att ändra varken verifikationstexten eller fritexten på raden utan att korrigera verifikationen. Jag skall ta vidare detta så vi kan se över möjligheten att utveckla detta i framtiden.

Kravet med ändringar på verifikationer (även text) är att det skall vara tydligt vem som gjorde den och när den gjordes vilket är anledningen till att det ser ut som det gör idag. 
Ha det fint!

Josefine på supporten.

Josefine J
Kommentarsåtgärder Permanent länk

Du måste logga in om du vill lämna en kommentar.

2 kommentarer

0
Avatar

Hej, även jag skulle vilja ha en sådan möjlighet. Jag använder verifikationslistan mycket, och har tagit över efter en annan kassör där texten inte säger så mycket. 

Ett förslag kan vara att ge möjlighet att lägga till extra text, som en slags kommentar. Man kan ju då spara tidpunkten då texten lades till, vem som gjorde den, etc, utan att originaltexten behöver ändras. 

822000-2524 - MARIA BROBERG 0 röster
Kommentarsåtgärder Permanent länk