Här kan du söka i vårt hjälpcenter

Sammanfattning e-dagsavslut

Artikeln uppdaterades

Du som använder en dagskassa för att ta betalt av dina kunder behöver bokföra ett dagsavslut. Ett dagsavslut ska innehålla en sammanställning över dagens försäljning samt hur du fått betalt.

I e-bokföringen kan du använda tillvalet e-dagsavslut för att på ett enkelt sätt bokföra dina dagskassor.

Inställningar

Börja med att ställa in vilka bokföringskonton du vill att programmet ska bokföra din dagskassa på. Gå till Anpassa > Inställningar för e-dagsavslut

Läs med om inställningarna för e-dagsavslut

Skapa e-dagsavslut

När du har haft försäljning är det dags att ska skapa ett e-dagsavslut och då går du till Bokföring > e-dagsavslut

Läs mer om att fylla i e-dagsavslut

Bokför e-dagsavslut

De dagsavslut du skapat behöver du även bokföra för att dina intäkter ska registreras. Gå till Bokföring > Fler konteringsval > Bokför e-dagsavslut

Läs mer om bokföra e-dagsavslut

Bokför inbetalningar på kontot

Sedan kommer pengarna in på kontot och de ska bokföras.

Läs mer om hur du bokför inbetalningar