Påminnelsefaktura

Artikeln uppdaterades

Om din kund inte betalar i tid kan du själv skriva ut och skicka påminnelser. I delen Fakturering > Hantera fakturor hittar du vilka fakturor som förfallit och inte prickats av som betalda. Lägg på minnet att alltid låsa dina fakturor för att hålla koll på när de blir betalda.

Inställningar

Innan du skickar en påminnelse kan du reglera inställningarna under Anpassa > Inställningar för kundfaktura > Påminnelse och ränta.

Hantera påminnelser

De fakturor som förfallit hittar du under Fakturering > Hantera fakturor > Förfallna.

Klicka på en faktura för att visa aktuella val för just den eller markera flera och klicka på Hantera markerade. Välj alternativet Skriv ut påminnelse för att öppna påminnelsen som ett PDF-dokument.

Påminnelsen öppnas som ett PDF-dokument som du kan skriva ut och skicka till kunden. Du kan se hur många påminnelser du skickat till kunden och vilket datum du skrev ut den senaste.