Interna hjälpcentret

Inställningar för e-dagsavslut

Artikeln uppdaterades

e-dagsavslut är ett förenklat sätt att bokföra dina dagskassor. Du fyller i betalningssätt, försäljning och eventuella kassauttag - resten sköter programmet.

Här beskriver vi hur du kopplar de bokföringskonton som du vill att programmet skall använda när du bokför dina e-dagsavslut.

Betalningssätt ▾

Här anger du de betalningssätt dina kunder kan använda. Det kan exempelvis vara kontanter, kortbetalning, Swish, Presentkort,  iZettle eller PayPal. Klicka på Nytt betalningssätt för att lägga till ett nytt betalningssätt.

Med Specialtyp menas de funktioner som programmet stämmer av automatiskt. Om du har Swedbank & Sparbankerna som bank kopplar du ett bokföringskonto för kortbetalningar på raden där det står Specialtyp: Babsfordran.

Betals_tt.png

I denna artikel kan de läsa mer om olika betalningssätt: Dagskassa - olika betalsätt

Försäljningstyp ▾

Ange vilka typer av försäljning du har. Var noga med att lägga försäljning med olika momssatser på olika rader och bokföringskonton. Klicka på Ny försäljningstyp för att lägga till en ny koppling.

F_rs_ljning.png

 

Uttag ur kassa ▾

Om du brukar göra inköp med pengar från kassan kan du ställa in de vanligaste bokföringskontona som kostnaderna och uttagen motsvarar.

 

Här läser du mer om hur du fyller i e-dagsavslutet när du haft försäljning: e-dagsavslut

Här kan du läsa mer om e-dagsavslutets olika delar: Sammanfattning e-dagsavslut 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer