Bokföra kreditkort

Artikeln uppdaterades

Observera att funktionen i nuläget endast fungerar för dig med Handelsbanken Business Card och Nordea Gold.

När du handlar med ditt kreditkort syns inte händelserna på ditt bankkonto. Du får istället en faktura i slutet av månaden som gäller dina inköp. När du betalar fakturan syns endast en betalning trots att det gäller flera köp. Det gör att bokföringen behöver delas upp på flera konton och konteringsrader.

Därför kan du nu bokföra ditt kreditkort varje händelse för sig! Varje inköp förs över till autokonteringen, precis som ditt vanliga bankkonto. Du bokför kreditkortet i Autokonteringen, precis lika enkelt som vanligt!

Efter att du har fört över dina händelser från banken, aktiverar du kreditkortet genom att klicka på den fliken högst upp på sidan Autokontering

Bokföring

Bokför händelserna mot passande kostnadskonto, kontrollera att momsbeloppet stämmer jämfört med ditt underlag och klicka Ok.

Dina händelser kommer automatiskt att bokföras mot 2896 Kreditkortsskuld.

När din kreditkortsfaktura betalas bokför du den som vanligt i din autokontering mot konto 2896 Kreditkortsskuld.