Interna hjälpcentret

Dagskassa, bokföra inbetalningar på kontot

Artikeln uppdaterades

Försäljning i kassa bokförs i två steg. Först ska försäljningen bokföras på den dagen den sker och sedan bokförs inbetalningarna på insättningsdatumet på banken. 

Kontanter bokför du på konto 1910 Kassa

Inbetalningar från kort bokförs på lite olika sätt beroende på vart de kommer ifrån.

Bokför kortbetalningar från banken i Swedbank & Sparbankerna med tjänsten e-dagsavslut

När dina babsbetalningar sätts in på ditt bankkonto får du ett meddelande om det under påminnelser i autokonteringen. Där står hur många insättningar från Babs du har att godkänna. För att godkänna bokföringen av inbetalningarna klickar du på länken och godkänner transaktionerna. 

 

Bokför kortbetalningar från banken utan e-dagsavslut

När dina kortbetalningar sätts in på dit bankkonto visas det som en inbetalning i din autokontering. Välj det konto du har kopplat till kortbetalningar i inställningarna, till exempel 1580 Kortbetalningar.

Fordran kontokort.png

Bokföra inbetalningen från externa kortbolag (exempelvis iZettle) 

Det finns många andra företag som hjälper till med att ta emot kortbetalningar. När pengarna kommer in på ditt bankkonto har företaget oftast redan dragit av sin avgift från summan. Då bokförs inbetalningen i autokonteringen via Mer > Avancerad kontering.

Vi har sammanställt en lista över olika kortbolag och hur du bokför försäljning och inbetalning för de olika kortbolagen här: Dagskassa betalsätt

 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer