Verifikationslista

Artikeln uppdaterades

I verifikationslistan visas dina bokförda verifikationer i nummerordning. För varje verifikation ser du den fullständiga konteringen.

Du hittar verifikationslistan via Bokföring > Fler rapporter > Verifikationslista.

Du kan visa rapporten för hela räkenskapsåret, alternativt ange ett datumintervall för att endast se en specifik period.

För att begränsa sökurvalet kan du söka på datum, verifikationsserie och verifikationsnummer.

Bocka i rutan Visa radtexter om du vill se eventuell angiven text på varje kontorad.

Klicka på Visa för att se listan.

För att skriva ut rapporten klickar du på Skriv ut. Då skapas ett PDF-dokument som du kan spara eller skriva ut.

Verifikationerna presenteras i nummerordning samt med uppställning i debet och kredit. Klicka på verifikationsnumret om du vill korrigera eller nollställa verifikatet. Klickar du på ett bokföringskonto kommer du till huvudboken för kontot.

Du kan enbart se verifikationer som bokförs på det aktiva räkenskapsår du är inne i. Du byter räkenskapsår via Anpassa > Fler inställningar bokföring > Räkenskapsår om du vill skriva ut en rapport för ett annat år.