Sök i hjälpcenter

Sammanfattning kundfakturering

Artikeln uppdaterades

Kundfakturering är ett tillval i din e-bokföring. I faktureringen kan du bland annat fakturera, offertera och skapa ett kundregister. Faktureringen är sammanlänkad med din bokföring för att underlätta administreringen och ge dig full kontroll över dina utestående fakturor.

Inställningar

Börja med att ställa in vilka grundinställningar du vill ha på dina fakturor. Gå till Anpassa > Inställningar kundfaktura

Läs mer om inställningar för kundfaktura

Skapa faktura

När inställningarna är färdiga är det dags att skapa en kundfaktura. Gå till Fakturering > Skapa faktura

Läs mer om att skapa faktura

Hantera fakturor

Du kan redigera en faktura så länge du inte har låst den. Gå till hantera fakturor för att fortsätta hantera en sparad faktura, via Fakturering > Hantera fakturor.

Läs mer om att hantera fakturor

Bokför fakturor (enbart faktureringsmetoden)

Om du bokför enligt faktureringsmetoden behöver fakturorna bokföras. Gå till Bokföring > Fler konteringsval > Bokför kundfakturor.

Läs mer om att bokföra kundfakturor

Bokför och pricka av fakturor

Om du bokför enligt kontantmetoden bokför du fakturan genom att pricka av den i autokonteringen.

Läs mer om hur du bokför och prickar av fakturor